Kobieta i dom



Surówka z kapusty pekińskiej i czerwonej fasoli

Składniki

1/2 główki kapusty pekińskiej
1 puszka czerwonej fasoli
sól
sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
2 ząbki czosnku, sól,pieprz


Etapy przygotowania

1. Fasolę odsaczamy z zalewy na sitku. Kapustę obieramy z wierzchnich liści, myjemy, osuszamy i kroimy w paseczki, wkładamy do salaterki. Dodajemy fasolę, przyprawiamy solą, mieszamy.
2. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Jogurt łączymy z majonezem, dodajemy czosnek i mieszamy. Polewamy sosem surówkę.
About these ads

Dodaj komentarz

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

WordPress.com Logo

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Twitter picture

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

Obserwuj

Otrzymuj każdy nowy wpis na swoją skrzynkę e-mail.

%d bloggers like this: