Kobieta i dom



Sos beszamelowy

Dobre przepisy na sosy min.  sos beszamelowy:

Składniki

  • 30 g masła lub margaryny,
  • 30 g mąki,
  • 1/2 l mleka łub słodkiej śmietanki,
  • sól, pieprz
W rondelku roztopić na wolnym ogniu tłuszcz, dodać mąkę i nie rumieniąc wymieszać na puszystą masę.
Dodać jednym ruchem zimne mleko lub śmietankę, sól i pieprz. Mieszać, aż sos zgęstnieje.
Trzymać na bardzo wolnym ogniu przez 10 min.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: